În Anglia este mai ieftin să zbori între orașe, via diferite capitale europene, decât să mergi cu trenul

Tren Anglia 1

Cat de scumpe sunt trenurile in UK? Exorbitant de scumpe, de aceea acolo trebuie sa zbori in orasul unde ai treabă, dacă urmărești eficiența financiară, dacă nu, sau nu este timp, nu va fi ieftin. Am observat acest lucru când am mers cu trenul din Aberdeen către Edinburgh: 200 de km și 51 lire sterline: 70 de euro. Zburasem cu Lufthansa în Scoția, dar dacă aș vrea să ajung în Edinburgh sau în Inverness cât mai ieftin, sau altundeva în UK, aș lua din București un zbor Ryanair via Dublin, sau alte huburi – ma trage ața în Inverness de când cu serialul Străina. Iar Edinburgh este un oraș superb.

Un adolescent hotărât

Jordon Cox un adolescent britanic și blogger, la numai 18 ani a ajuns să dea sfaturi adulților cum să facă economii: nu numai în călătoriil dar și prin cupoane, la cumpărăturile săptămânale. Pasiunea pentru chilipiruri a pornit din nevoia și dorința de a o ajuta pe mama lui, care îl creștea singură și avea probleme cu plata facturilor după divorț. Și a început cuponiada. Jordon și-a dus departe pasiunea pentru a găsi cele mai bune oferte, ajungând, pe lângă prezența în Soial media și online să țină chiar și seminarii.

costuri 2
Sursa: Youtube, video-ul intreg mai jos

Într-un articol recent de pe siteul moneysavingexpert.com, unde contribuie cu articole, a demonstrat că un mini city-break în Berlin este cea mai ieftină modalitate de a parcurge 280 de km din Sheffield către Shenfield.

costuri
Sursa: Moneysavingexpert, aici

13 ore de la ușă la ușă a durat operațiunea, dar la 18 ani…. timp ai și disponibilitatea de a experimenta, de a învăța, a vedea. Jordan a zburat în Berlin, unde a stat 7 ore, bucurându-se de o plimbare prin centrul orașului și de acolo a zburat înapoi acasă, făcând și o economie cu această ocazie.
A căutat alternative în momentul în care a văzut cât costă un tren să meargă acasă. A văzut că zburând cu Ryanair, via Milan, Copenhaga, Dublin sau Berlin era mai ieftină decât călătoria între cele două puncte aflate la 280 km distanță, în aceeași țară. A ales Berlinul deoarece era cea mai îndepărtată destinație și pentru distracție.

Și altele:

  • Londra către Bristol – Ryanair via Dublin: £14. Tren South West: £41.
  • Londora către Manchester– Ryanair flights via Milan: £33. tren Virgin: £101.
  • Bristol către Newcastle – Ryanair via Dublin: £14. Tren Cross Country: £74.

Povestea lui a fost preluată de Daily Mail, de The Guardian și de multe alte websiteuri și televiziuni.

Concluzia: trenurile – transportul de fapt în interiorul Regatului Unit costă mult. Când vă faceți traseul, luați în considerare unde și cum ajungeți. Dacă nu urmăriți să călătoriți cât mai eficient financiar, ci timpul este mult mai important, sau confortul, luați trenuri, taxiuri, etc. Dacă însă vă doriți să ajungeți în anumite locuri cât mai eficient financiar, este mai ieftin să zburați direct în unele orașe, mai ales dacă găsiți promoții la biletele de avion.

Dacă nu, verificați opțiunile pe SkyScanner, sau pe alte websiteuri care conțin motoare de căutare, le-am inclus pe cele mai bune – cunoscute de mine în articolul: Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului

Aventura lui Jordon filmată:

Este frumos și cu trenul 
Tren Anglia

9 gânduri despre “În Anglia este mai ieftin să zbori între orașe, via diferite capitale europene, decât să mergi cu trenul

    1. Nu stiu daca au scaderi, ca trebuie sa ai si timp sa zbori, sa ajungi mai devreme in aeroport, etc. Dar ce stiu este ca englezii sunt foarte nemultumiti de preturile enorme la calatoriile cu trenul. Citeam comentariile la articolele din Anglia pe acest subiect – la daily mail erau miii si toti erau: bine ca a aratat cineva cat de scandalos de scumpe sunt trenurile, asa ceva nu se mai poate, avem ccele mai mari preturi, etc…. Pe de alta parte, am inteles ca sunt si reduceri uneori, dar asta nu inseamna ca atunci cand ai tu zborul de exemplu, sau mai sunt autobuze, important este insa sa te informezi, sa stii cat de scumpe sunt trenurile, de asta am scris articolul. Pentru ca ajungi acolo si nu te astepti sa fie preturi atat de mari pentru transferuri si pot da serios un buget peste cap, trebuie incluse alaturi de avion si cazare, etc pentru ca sunt semnificative

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s