5 din travel #marți3ceasuribune, 26.07.2016

Care este capitala mondială a epavelor? Dar a furtului din buzunare și care este cea mai iubită companie aeriană conform TripAdvisor? În articolul de azi, marți 3 ceasuri bune, cinci articole din travel de prin lume adunate, patru dulci și unul mai picant.

Fotografia de mai sus este făcută de mine la Castelul Monjuic, unde poți merge să vezi un film și să faci picnic, este o experiență unică și foarte plăcută, dar nu sunt proiecții în fiecare zi.

1. Festivalul din orașul Toyohashi din prefectura Aichi, un festival japonez, unde bărbații țin tuburi de bambus umplute cu praf de pulbere și aruncă flăcări la peste 9 m înălțime. Acestea se folosesc încă din jurul anului 1500 și se numesc tezutsu hanabi. Mii de oameni călătoresc în cea de-a 3-a zi de Vineri din luna iulie pentru a vedea spectacolul.
Pentu informații complete despre eveniment și cum se ajunge, mijloace de transport, acesați pagina Japan Highlights pe Daily Mail
Fotograf: Hidenobu Suzuki

Japonia aici1

Japonia aici3

Daily Mail

2. Geanta surpriză pentru micii călători – de luat la bord pentru o călătorie liniștită

Un articol cu 25 de sfaturi FOARTE BUNE majoritatea, pentru părinți: v-ați gândit să împachetați o geantă surpriză pentru copii, care să fie luată la bordul avionului, în care să îndesați jucării ieftine, dar și lego, creioane colorate, cărticele – toate noi și pe care copilul să nu le fi văzut înainte? O mămică care călătorește frecvent, cu 3 copii, susține că micuții abia așteptă decolarea să vadă fiecare ce are în geanta lui (câte o geantă pentru fiecare copil). Moș Crăciun cu fiecare zbor, poate fi o idee pentru copii măricei, pe lângă iPad, care a devenit un accesoriu de neînlocuit în zborurile lungi din câte am observat.

Ce mi-a mai atras atenția: că un copil mic este calmat din plâns dacă este ținut mai sus, adică deasupra capului tău, nu la decolare/aterizare. Nu se știe de ce, dar se pare că funcționează.

3. Latam Airlines este cea mai iubită companie aviatică din TOP 20 Trip Advisor. În funcție de recenziile lăsate de clienți. Este o companie sud americană și considerată cea mai bună pentru a zbura spre Brazilia. În TOP mai sunt Emirates, QATAR, Aeroflot, Aegean.

4. Capitala Mondială a Epavelor? O echipă de arheologi subacvatici americani și greci au găsit 22 de epave într-un singur loc în 13 zile, ceea ce i-a făcut să se oprească din căutări și să înceapă să întrgistreze descoperirile, deci pot fi chiar mai multe ambarcațiuni eșuate acolo. Se crede că a fost găsită inclusiv nava Esmeralda a lui Vasco da Gamma. În micuțul arhipelag Fourni – între insulele Samos și Armenistis. Micul arhipelag era doar un loc de trecere, nu era un port sau o destinație. Brrr un nou triunghi al Bermudelor mai aproape de noi?

5. Capitala mondială a furatului din buzunare este…… Barcelona! Barcelona este orașul în care este cel mai probabil să fii jefuit. Desigur nu catalanii sunt vinovații, ci emigranții veniți din Africa, Europa de Est…

Din fericire noi în general știm cum să ne ferim de hoți, spre deosebire de britanici: o statistică recentă arată că unul din trei britanici sunt jefuiți în vacanță. Auci! Nu lăsați garda jos nicăieri, o mătușă a fost jefuită în autobuzul care ducea de la aeroport la hotel, în Malta, de curând, așa că…. nu uitați să vă păziți efectele personale în vacanță ca și acasă.

PS: În ceea ce mă privește, am fost atentă mereu în străinătate, dar mi s-a furat telefonul de trei ori în București. Fatalitate :).

O zi fără evenimente neplăcute vă doresc!

xoxo,

Mire

Reclame

2 gânduri despre “5 din travel #marți3ceasuribune, 26.07.2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s