5 din travel #marti3ceasuribune 2.08.2016

Posibile restricții pentru a limita turismul în Veneția, oraș vizitat de peste 20 de milioane de turiști anual, Etiopia se pregătește să devină o nouă destinație turistică importantă, cel mai adânc canal subacvatic din lume și aveți grijă cu temperamentul în aeroport. Plus un turcoaz infinit.

Foto: Joe Yogerst, pentru CNN

1. Venețienii s-au cam săturat de turiști

În curând vor apărea restricții aplicate turiștilor în Veneția, pentru că localnicii au depășit limita de suportabilitate. Tensiuni și plângeri sunt de mult timp, dar incidentele recente, când câțiva turiști au intrat cu mașina în Veneția și au fost opriți de localnici furioși, gând vina pe Google Maps, au cam umplut paharul răbdării. În Veneția circulația mașinilor este interzisă, dar asta nu îi oprește pe unii turiști atunci când doresc să ajungă la hotelul unde au rezervarea.

Este cam trasă de păr explicația, conform Telgraph.co.uk, deoarece este foarte bine semnalizat și specificat că este interzisă circulația mașinilor, dar uite că se poate și unii se cred mai presus de legi, chiar dacă au pașaport britanic.

Primarul, Luigi Brugnaro, a anunțat că localnicii și turiștii care petrec mai mult timp în oraș vor avea prioritate în mijloacele de transport în comun și la principalele atracții turistice, descurajând turiștii de o zi.

Nici navele de croazieră nu vor mai avea voie începând cu luna februarie a anului viitor, după ce UNESCO a anunțat că în caz contrar orașul va fi trecut pe lista obiectivelor Pe cale de Dispariție/ În Primejdie (Endangered, ceea ce presupune foarte multe restricții).

Masina in Venetia
Sursa Foto: La Nuova di Venezia e Mestre

2. Avioanele și aeroporturile sunt unele dintre cele mai neinspirate locuri în care să îți pierzi cumpătul

FILE - In this Thursday, April 21, 2016 file photo, Hyongtae Pae stands outside the federal courthouse in Honolulu, after pleading guilty to interfering with a flight crew. Pae, a Korean tourist who was arrested after he became violent when he wasn't allowed to do yoga on a plane leaving Hawaii won't get additional jail time. But he must pay United Airlines more than $44,000. A federal judge in Honolulu on Thursday, July 28, 2016, sentenced Pae to time served, which was about 13 days. He'll be under court supervision for three years, which is the amount of time he has to pay the restitution. (AP Photo/Jennifer Sinco Kelleher, File)
FILE – In this Thursday, April 21, 2016 file photo, Hyongtae Pae stands outside the federal courthouse in Honolulu, after pleading guilty to interfering with a flight crew. Pae, a Korean tourist who was arrested after he became violent when he wasn’t allowed to do yoga on a plane leaving Hawaii won’t get additional jail time. But he must pay United Airlines more than $44,000. A federal judge in Honolulu on Thursday, July 28, 2016, sentenced Pae to time served, which was about 13 days. He’ll be under court supervision for three years, which is the amount of time he has to pay the restitution. (AP Photo/Jennifer Sinco Kelleher, File)

Nu încercați asta în avion: se pare că Yoga chiar nu le face bine tuturor. Un turist sud corean a fost arestat și va trebui să plătească 44.000 de dolari pagumbe unei linii aeriene, după ce a făcut mare tărăboi la bord, fiind imobilizat de doi soldați ai marinei americane aflați întâmplător la bord. Pe care a încercat și să îi muște. Buhuhu.

O chinezoaică aflată în Statele Unite a pierdut și ea avionul spre casă și  riscp o amendă usturătoare. De ce? cardul ei nu a fost supravegheat bine de angajata Duty free-ului și aa vut ceva emoții până ce a fost găsit, nu au fost ore, ci poate un minut, două. Cum a primit cardul, cum a pălmuit angajata magazinului din Los Angeles Airport. Moment în care a fost chemată paza și a fost arestată.

Deci amendă,  plus costurile generate de șederea prelungită pe teritoriul Statelor Unite și alte consecințe neplăcute care decurg de aici, ca de exemplu dacă ar fi în situația de a explica lipsa de la serviciu. Aveți grijă dacă vă știți mai nervoși la oboseală, stați departe de cafea, de băutură sau de situații tensionate, în aeroporturi nu este de glumă, chiar deloc.

Sursa: Daily Mail

3. Etiopia se pregătește să devină un nou hit turistic

Munții Simians, formațiunile Gheralta, lacul Wonchi, lacul Tana, deșertul Danakil, valea Omo, natură, floră și faună, triburi care păstrează tradiții ancestrale.
Cu una dintre cele mai rapide dezvoltări economice din lume, Ethiopia se pregătește să fie descoperită. Deși țara se bucură și acum de prezența turiștilor, nu este totuși o destinație cu turism de masă, cum este Kenya sau Tanzania.
Ethiopia2
Lacul Wonchi, sursa Wikipedia
Și deși autoritățile sunt conștiente că nu pot ajunge respectivele țări din urmă prea ușor, se fac investiții, mai ales în infrastructură: transport și hoteluri, deoarece ușor, ușor, turismul devine o axă prioritară.
În timp ce în Addis Ababa se vor deschide noi hoteluri, chiar și din lanțurile Intercontinental și Marriott, aflate în construcție.
Totodată se dezvoltă proprietăți luxoase pe malul râului Tana, pe dealul aflat deasupra anticei stele Axum, în Parcul Național din Munții Simien. Proprietățile vor fi conduse de lanțul sud african AHA Hotel Group.
La sfârșitul acestui an, sau începutul anului 2017, se va deschide și Resortul Gondar Hills, o proprietate aflată pe vârf de munte, care va avea 110 camere realizate din piatră de proveniență locală. CNN Travel

4. Cel mai adânc canal din lume

Cel mai adânc canal de scurgere subacvatic din lume se află în Marea Chinei de Sud. Localnicii îl numesc Gaura Dragonului, sau Ochiul și are 300 de metri  adâncime.
china canal
Sursa: Mirror UK

5. Cele mai frumoase fotografii ale zilei

Cuplul de australieni Michael Goetze și Jampal Williamson, au făcu fotografii uimitoare cu drona, dezvăluind frumusețea fermecătoare a coastei australiene. Vă urez o zi frumoasă de marți și vă las cu acest turcoaz infinit. Coralii sunt un bonus. Sursa: Daily Mail

Michael Goetze, Jampal Williamson1

Michael Goetze, Jampal Williamson2

Michael Goetze, Jampal Williamson3

Michael Goetze, Jampal Williamson4

Michael Goetze, Jampal Williamson5

Reclame

4 gânduri despre “5 din travel #marti3ceasuribune 2.08.2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s