5 din travel #marti3ceasuribune 30.08.2016

A fost și este o săptămână interesantă: începuturile fotografiei de călătorie, lupta împotriva burkini pe Costa de Azur, promoții bune de la QATAR Airways, festivalul de teatru din Atena. Și ”La Tomantina” în Valencia. Marți, 30.08.2016

1. Începuturile fotografiei de călătorie

Este uimitor să descoperim aceste adevărate comori. Un moștenitor: Maxime Du Camp, a mers într- expediție cu prietenul său, Gustave Flaubert (Madame Bovary). Au realizat un reportaj cu fotografii uimitoare și acum, dar care au fost realizate între anii 1849 – 1851!

Celebritate imediată: era prima oară când Europa descoperea Sfinxul și alte comori ale civilizațiilor apuse. Când mă gândesc la aceste lucruri, am emoții, furinicături. Pionieratul este unic în orice, dar când este legat de ceva în jurul căruia ți se învârte viața, este magic. Daily Mail

2. Atena în Septmbrie: Festivalul Elenic: muzică, teatru, artă

Dacă ajungeți în Atena în luna septembrie, verificați programul festivalului. Cu siguranță veți rămâne cu amintiri unice, dacă veți lua parte la manifestările artistice din acest oraș milenar.

3. Pe 31 august, deci mâine, va avea loc faimosul festival ”La Tomatina” din Valencia

Da, acel festival ”sângeros”. La o primă vedere, în realitate fiind vorba despre o bătaie strașnică cu roșii. Aștept să văd fotografiile din acest an, mereu sunt spectaculoase. Dacă doriți să paricipați, trebuie să știți că Festivalul are loc în ultima zi de miercuri a lunii august, în fiecare an. În 2015, a fost aruncată o cantitate de 145 000 de tone de roșii. Să vedem cum va fi situația anul acesta. Și sper să nu asistăm la un eveniment neplăcut.

Foto
Daily Mail

4. Este groasă: amenințarea burkini

Nu știu dacă ați auzit, dar în ultima lună au fost tot felul de incidente: femei care purtau burkini pe Coasta de Azur au fost amendate și forțate să părăsească plaja sau să să dezbrace. Incidentele au creat adevărate furtuni: în timp ce unii susținători afirmă că femeile au dreptul să poarte ce vor, mulți aprobă acțiunile poliției, afirmând că vederea femeilor în sus numitele costume le aduce francezilor amintiri neplăcute și îi stresează enorm, aceștia asociind burkini cu terorismul.

Ieri, fostul președinte francez Sarkozy a afirmat că dacă ar fi președinte ar modifica Constituția, pentru a introduce legea împotriva burkini (instaurată până acum la nivel local, de către unii primari de pe Coasta de Azur). El susține că legea este favorabilă păstrării valorilor franceze.

Chiar dacă recent unele tribunale au respinsa legea împotriva burkini, mulți primari au refuzat să ridice restricția, dispută care a divizat societatea franceză. De unde și luările de poziție ferme. Să vedem cum vor arăta plajele de pe Riviera Franceză în viitor!

Golful-Ingerilor-Nisa

5. Hong Kong 399 euro, Krabi Thailanda 429 euro, Singapore 519 euro

Festivalul ofertelor de la QATAR Airways se întoarce. Prețuri pentru zboruri dus-întors, la clasa economică, taxe incluse. Regula la aceste oferte este: cu cât mai repede cu atât mai bine. pe siteul companiei.

Călătorii frumoase!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s