Cinci din travel #marțitreiceasuribune 6.09.2016

Sursa Foto: Porto da Madalena

Multe oferte foarte interesante de la TAP Portugalia. Peninsula Peloponez cucerește inimi, la Vatra Doftanei va avea loc Festivalul Cașcavalei în acest weekend și în Islanda nu ai nevoie de adresă pentru a trimite o scrisoare cuiva. La Vatican a avut loc ceremonia de Sanctificare a Maicii Tereza.

1. TAP Portugalia, oportunități interesante

Nu știu ce idee am avut ieri să mă uit pe siteul TAP să văd ce se mai întâmplă și este vorba despre lucruri interesante:

Tarife extraordinar de bune din București spre SUA și Africa (am găsit București – Luanda cu 538 de euro dus- întors).

Posibilitatea de a face o oprire de 1,2 sau 3 zile în Porto sau în Lisabona, fără nicio taxă suplimentară – ceea ce este logic: oricum zborul este din bucăți și să vizitezi un oraș portughez aduci mai mulți bani în țară.

Pentru fotografii pasionați: puteți ajunge și în insula Pico, Azore – un rai pentru pasionații de fotografie.

Și alte tarife, opțiuni de luat în considerare: flytap . com

marti pico2
Sursa foto: Wikipedia

2. Frumusețea irezistibilă a peninsulei Peloponez

Scriitoarea britanică Victoria Hislop aduce în atenție peninsula grecească Peloponez. Istorie, tradiție, biserici frumoase. Munți, pini, livezi cu măslini, plaje, mici sate încântătoare. Nu este de mirare că în noua carte, pesonajul principal călătorește prin toată Grecia și se îndrăgostește de Peloponez.

Susa Daily Mail

3. Festivalul Cașcavelei: 9 – 11 septembrie, Valea Doftanei

Un festival cu tadiție, care s-a transformat într-o adunare de anvergură.

4. Numai în Islanda?

O scrisoare trimisă de un turist unui cuplu din Búðardalur, Islanda, a ajuns la destinație, deși nu vea specificată nicio adresă. Avea în schimb câteva indicații ”clare” conform standardului dintr-un orășel islandez. Cum era de așteptat, poștașul nu a avut nicio problemă în a găsi destinatarul. Pe lângă un desen aproximativ, expeditorul specificase: O fermă de cai care aparține unui cuplu islandez/danez cu trei copii.

marti scrisoare

Susa Daily Mail 

5. 1500 de oameni ai străzii au participat la ceremonia de Sanctificare a Maicii Tereza de la Vatican

O manifestare de proporții a avut loc duminica trecută la Vatican, cu ocazia Sanctificării Maicii Tereza. Au participat 13 șefi de stat și de guverne, mii de oameni, printre care și 1500 de oameni ai străzii. Maica Tereza a primit premiul Nobel pentru pace în anul 1979 și și-a dedicat viața ajutorării săracilor, bolnavilor și orfanilor.

Nu vreau să plec urechea la critici, ele nu au cum să nu existe, dar în situația ei ar fi putut să ducă o viață de huzur dedicată ei, în loc să aibă o viață plină de sens și de renunțări la confortul personal. Este clar că a avut chemare. Și și-a urmat inima și sufletul. Este un adevărat model de dăruire, în vremurile noastre. Un om care îți dă încredere în Umanitate.

Cel mai important lucru făcut este că a adus în atenția lumii compasiunea și a pledat pentru valori precum bunătatea, iertarea, toleranța, mărinimia, dăruirea. Aș fi vrut să fiu și eu acolo, în Piața Sfântului Petru și Slavă Domnului nu a fost niciun eveniment neplăcut.

O săptămână minunată vă doresc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s