Clinica Lucky Bansko: prima Clinică Indiană din Bulgaria plus concurs

Lucky Bansko Aparthotel 5***** este unul dintre cele mai apreciate și mai iubite hoteluri din Bansko.  Începând de anul trecut a fost inaugurată și Clinica Ayurveda Lucky Basko, care este prima de acest fel din Bulgaria și din Balcani, din câte știu.

Aici puteți urma unul dintre programele Ayurvedice pentru vindecare și pentru longevitate, care cuprind atât terapii interne, externe, plan de alimentație și de detoxifiere personalizat cât și terapii pentru suflet, precum yoga și meditația.

Bansko este o stațiune frumoasă,  asociată cu vacanțele la schi. Ce poți face pentru a crește atractivitatea unui resort pe tot parcursul anului? Le dai motive turiștilor să vină aici. Motive care poartă uneori denumiri precum Panchacarma sau Purvacarma. 

clinica-ayurveda-lucky-bansko-bulgaria-centru-indian-terapii-yoga-10
Clinica Ayurveda Lucky Basko Bulgaria

Călătoria din frumosul stat indian Kerala mi-a deschis apetitul pentru Ayurveda. Și pentru ceea ce înseamnă vindecarea prin terapii naturiste, folosind diferite proceduri externe și interne, alături de o alimentație care să favorizeze eliminarea toxinelor și vindecarea.

Multă lume mi-a spus că este superb în India, că doresc să o viziteze, dar că nu este întotdeauna la îndemână. Sau că nu se simt foarte confortabil să călătorească atât de departe, din zeci de motive.

Vă dați seama ce revelație am avut când am descoperit că la o aruncătură de băț de țara noastră, într-una dintre cele mai iubite stațiuni montane există o Clinică Ayurvedică la standarde internaționale, cu medici și terapeuți indieni experimentați.

Le-am scris imediat, exprimându-mi dorința de a afla mai multe detalii dspre clinică. Și din una în alta am ajuns să organizez împreună cu ei și un concurs, în urma căruia un cititor norocos va câștiga un voucher de cazare pentru două nopți cu demipensiune la hotelul Lucky Bansko Aparthotel 5*****.

Hotel Lucky Bansko Aparthotel 5*****

Hotelul Lucky Bansko este renumit pentru amabilitatea și pentru profesionalismul personalului, dar și pentru serviciile ireproșabile. Turiștii apreciază  mâncarea gustoasă, cosmeticele naturale de foarte bună calitate, curățenia, facilitățile hotelului și tot ceea ce oferă.

Nu am auzit despre acest hotel decât cuvinte de laudă, de la toți cei care l-au vizitat, chit că au mers singuri, în grupuri de prieteni sau cu cei mici. De fapt mai ales cu cei mici, care sunt foarte bine îngrijiți și supravegheați de către personal în toate activitățile desfășurate.

Hotelul oferă apartamente şi studiouri spaţioase, are două restaurante, unul internațional și unul italian.

Lucky Bansko are și un Complex Aqua, dotat cu piscine pentru copii, dar și pentru adulți și unde se desfășoară tot felul de activități de divertisment în funcție de sezon. Copii au un loc de joacă, un mini club și pe timpul sezonului de schi este oferit gratuit serviciul de babysitting.

Cam atât despre hotel, deoarece este destul de cunoscut pe piața de la noi și este foarte căutat pentru vacanțele de schi, mai ales că se oferă și transfer gratuit la telegondolă. Hotelul are de toate pentru o vacanță minunată.

Hotelul Lucky Bansko are website și în limba română, așa că puteți afla tot ceea ce vă interesează.

Din 2015 s-a deschis Clinica Ayurvedică Lucky Bansko 

Clinica Lucky Bansko este primul Centru Indian din Bulgaria, care combină terapii Ayurveda diferite, cu scopul curățării organismului, a înfrumusețării și a întineririi.

clinica-ayurveda-lucky-bansko-bulgaria-centru-indian-terapii-yoga-6
La Clinica Ayurvedica din Bansko lucreaza specialisti din India

Programul de toamnă 2016

La Clinica Lucky Bansko puteți urma o terapie de 7, 10, 14 sau de 21 de zile primăvara (în lunile aprilie și mai) și toamna (în lunile octombrie și noiembrie). Programul de toamnă 2016 începe pe data de 24 Septembrie, dată la care sosesc specialiștii indieni. Va continua până la data de 26.11.2016. Echipa de terapeuți indieni va include și două angajate, pentru anumite proceduri specifice dedicate doamnelor.

Аyurveda este o știință străveche, folosită de paste 5000 de ani. Purifică, înfrumusețează și reîntinerește, folosind metodele Purvakarma și Panchakarma

Purvakarma este o combinație de proceduri externe de vindecare, care pregătesc corpul pentru procedurile interne de purificare. Frecarea pielii cu ulei, saună cu ierburi, comprese fierbinți, masaje cu ierburi sau cu ulei și tot felul de proceduri termale care duc la eliminarea toxinelor și totodată înfrumusețează.

Panchakarmа este metoda de curățare a organismului din interior, prin care se elimină toxinele, metalele grele și radicalii liberi printr-o serie de terrapii cu efect purgativ și laxativ.

Combinației dintre cele două metode terapeutice i se adaugă un plan de alimentație individual, conform principiilor Ayurvedice.

Ce se poate trata cu ajutorul medicinii Ayurvedice?

Tulburări ale sistemului și ale tractului digestiv, boli respiratorii, cardiace, tensiune ridicată, dureri ale încheieturilor, probleme ale pielii, feritlitate și sterilitate feminină, tulburări motrice, stres. Pentru cei care au o stare bună de sănătate se pune accentul pe purificarea organismului, pe întinerire și pe înfrumusețare.

Despre terapiile de la Clinica Lucky Bansko:

 • Doctorul Mahesh va examina zilnic pacienții (este o procedură des întâlnită în medicina Ayurvedică). Veți avea o evaluare completă a stării sănătății și o schemă de tratament bazată pe tipul de personalitate: Pia, Kapha sau Vata.
 • Sunt folosite mai mult de 3o de tipuri diferite de uleiuri vindecătoare, ierburi indiene.
 • Se pune accentul și pe odihnă, relaxare, meditație. Veți participa la clase de yoga.
 • Doctorul Mahnesh va explica participanților principiile asiatice despre cum ar trebui să trăim pentru a fi în armonie cu noi înșine și cum să ne păstrăm sănătatea, în contextul uneori plin de stres specific vremurilor noastre.
 • 3 mese Ayurvedice pe zi, cu produse bio vegetariene, dar și lapte. Ceaiuri pentru detoxifiere, pentru fiecare zi.
 • Tot felul de terapii zilnice, minim 2-3 cu ulei terapeutic conform planului personalizat.

Rezultate: 50% dintre metalele grele și alte deșeuri sunt eliminate din organism, care este întinerit și începe să funcționeze în ritmul său natural. Confort emoțional și spiritual. Vei avea mai multă energie, vei fi mai relaxat și mai fericit. Sistemul imunitar va fi întărit. Pielea va arăta cu mult mai bine.

Țin minte că după un masaj Ayurvedic ești total relaxat, trăsăturile feței sunt destinse și ai o senzație extraordinară de bine. Te simți renăscut. Pentru ca terapia să aibă efect maxim, este obligatoriu să vă odihniți după fiecare masaj cel puțin o oră, repaus, deși practic ați stat.

Despre uleiurile folosite în terapiile Ayurvedice

Sunt diferite combinații de uleiuri, fiecare aducând alte beneficii stării de bine a organismului: pentru relaxare, pentru întinerire, pentru eliminarea toxinelor, pentru drenaj limfatic, pentru câte și mai câte. În medicina Ayurvedică doctorul hotărăște care uleiuri vor fi folosite, în urma consultației. El va transmite mai departe informația către terapeut. Deci nu i se transmite terapeutului diagnosticul ci i se indică ”medicamentul”: care anume ulei trebuie folosit.

Mai multe detalii despre clinică și programe aici. 

clinica-ayurveda-lucky-bansko-bulgaria-centru-indian-terapii-yoga-4
Uleiuri Ayurvedice

Concurs: Lucky Bansko by ExTraViTa

Pe mine atât hotelul cât și Clinica Lucky Bansko m-au convins. Cu siguranță ambele, împreună sau separat sunt o alegere excelentă fie pentru un sejur de relaxare, fie pentru vindecare, fie pentru schi. Mă bucur de acest concurs, deoarece premiul este extraordinar și un total răsfăț.

Ce trebuie să faci:

Lasă un comentariu la acest articol, în care să răspunzi la întrebarea: Care sunt beneficiile aduse de un plan de tratament de la Clinica Lucky Bansko?  

Premiu: 2 nopți de cazare cu demipensiune la hotelul Lucky Bansko Aparthotel 5*****

Perioada de desfășurare a concursului: 7 – 20.09.2016.

Câștigătorul va fi desemnat pe data de 21.09.2016 (24.09.2016) cu ajutorul siteului Random.org și va fi anunțat printr-o actualizare a acestei postări și pe Pagina de Facebook ExTraViTa.

Termeni și condiții ale premiului

Cazarea va fi în Studio Lux, în regim de Demi-pensiune (mic dejun și cină), pentru 2 persoane: 1 câștigător + 1 însoțitor.

Servicii gratuite incluse în premiu

 • Saună umedă, uscată, Jacuzzi, hydro-jet și acces la Centrul de Fitness TechnoGym (9.00-21.00).
 • Accesul la piscina interioară cu temperatura de 33˚С și șezlonguri din piatră pentru relaxare (9:00 – 21:00).
 • Wifi, accesul la două zone de computer, complet echipate. Copii pot să se bucure de jocurile lor favorite aici (în cazul în care +1 este un copil).
 • Kids Club (9:00 – 22:00) pentru copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani. Personalul pregătit pentru îngrijirea copiilor și animatorii profesioniști au grijă de micuți.
 • Transport gratuit între hotel și telegondolă la fiecare 15/30 de minute și direct către pârtia  „Shiligarnika” sâmbăta și duminica (plecări – 8.30, 9.30, 10.30) – numai în sezonul de iarnă.
 • Transport gratuit către și din centrul stațiunii Bansko conform unui orar fix, numai în sezonul de iarnă.
 • 9% TVA.

Premiul nu include transportul din localitatea de domiciliu din România către hotel.

Voucherul poate fi folosit numai cu rezervare, cu minim 21 zile înainte de data la care vă cazați și este valabil în perioada: 10.09.2016 – 20.12.2016 sau în perioada 18.02.2017 – 31.03.2017.

Câștigătorul trebuie să contacteze departamentul de rezervări pentru a beneficia de premiu. Pe voucher sunt specificate toate condițiile și datele de contact necesare.

Pentru mai mult detalii consultați Regulamentul Concursului, aici.

UPDATE: Câștigător: Numărul 108, Cristina Davidescu. Va primi prin mail voucherul și așteptăm impresii de călătorie.

extragere-lucky-2016-09-24-la-15-59-55

Mult succes!

clinica-ayurveda-lucky-bansko-bulgaria-centru-indian-terapii-yoga-5

Reclame

224 de gânduri despre “Clinica Lucky Bansko: prima Clinică Indiană din Bulgaria plus concurs

 1. Planul de tratament al Clinici Lucky Bansko, purifică, înfrumusețează și reîntinerește, folosind metodele Purvakarma și Panchakarma, o combinaţie de proceduri externe de detoxifiere şi înfrumuseţate, respectiv o serie de terapii de curățare a organismului din interior, prin care se elimină toxinele, metalele grele și radicalii liberi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s