5 din travel #marti3ceasuribune 13.09.2016

Pe 1 și 2 Octombrie se sărbătorește Ziua Națională a Vinului la Chișinău, la Oradea a fost inaugurat  unul dintre cele mai mari Aqua Parcuri din țară, Atlanta International Aeroport SUA este cel mai tranzitat din lume și dunele din Namibia oferă o priveliște de neuitat norocoșilor care au privilegiul de a le explora. Norocoși suntem și noi că vedem fotografii care ne hrănesc imaginația. Și lumea este mică : atât de mică încât încape într-o picătură de apă: fotograful sârb Dusan Stojancevic aduce o nouă perspectivă în fotografia de călătorie citadină.

1. Ziua Națională a vinului la Chișinău: 1-2 Octombrie la Chișinău

”Omul – Sufletul Vinului” este tema sărbătorii din acest an, prin care vor fi aduși în atenție oamenii care lucrează în industria vitivinicolă din Moldova. Ziua Națională a Vinului 2016 va fi sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Evenimentul este organizat sub paronajul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova și este așteptat cu aceeași bucurie de către adulți și copii. Am fost anul trecut la Sărbătoare și copii se distrau de mama focului și desigur mâncau struguri delicioși și se răcoreau cu sucuri fără pic de alcool.

Butuceni Orheiul Vechi 6

2. Creativitate la superlativ: în picături de apă

Fotograful sârb Dusan Stojancevic călătorește și fotografiază clădiri emblematice din toată lumea, așa cum sunt reflectate în picături de apă. Din Belgrad, la Moscheea Albastră din Istanbul, Sagrada Familia din Barcelona sau Empire State Building din New York.

Daily Mail

3. Dunele din Namibia – un magnet pentru călătorii aventuroși

Enormele dune de nisip ale Namibiei sunt de o frumusețe ireală, care îți taie respirația. Fotografii Julia și Jean Wimmerlin au suprins imagini încântătoare cu Big Daddy, Big Mama și Dune 45, trei dintre cele mai mari dune din Parcul Național Namib-Naukluft.

Daily Mail

4 S-a deschis Aqua Parcul din Oradea

Pe 10 septembrie a fost inaugurat uriașul Aqua Parc din Oradea, ca urmare a unei investiții de 20 de milioane de euro. Întins pe 7 hectare oferă nenumărate posibilități de agrement pentru turiști și pentru localnici pe tot parcursul anului. Am vizitat acest Aqua Parc în iunie a.c. și am realizat un articol care s-a bucurat de un interes foarte mare, ca și Nymphaea Oradea, desigur. Intrarea costă 50 de lei pentru adulți și 25 pentru copii.

Aqua Parc Nymphaea Oradea1

5. Atlanta International Airport este aeroportul cu cel mai mare trafic de pasageri din lume

882,497 de decolări și de aterizări au fost înregistrate în anul 2015 de către Aeroportul Atlanta Internațional, din Statele Unite ale Americii. Pe locul doi s-a clasat tot un aeroport din SUA, respectiv Chicago O’Hare cu 875,136 de decolări și aterizări. Iar pe locul trei Dubai International Airport, care a crescut cu 10,7% față de 2014, ajungând pe locul 3 din lume, față de locul 6 pe care l-a ocupat în 2014. CNN.

O marți 13 norocoasă vă doresc!

Reclame

2 gânduri despre “5 din travel #marti3ceasuribune 13.09.2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s