Cinci din travel #marti3ceasuribune 20.09.2016

Din știrile de marți, 20 septembrie: un concurs de travel pentru studenți internaționali, un hotel de poveste în Sorento, oameni cu o pasiune pentru înălțimi periculoase, trebuie să mergem cu trei ore înainte la aeroport, nu doar cu două și Sibiul aduce noi și noi argumente pentru continua să atragă turiști. Cu siguranță și locuitorii săi se bucură de un oraș cu atât de multe manifestări culturale și atât de frumos.

1. Concurs pentru studenții din toată lumea

InternationalStudent.com a aunțat etapa din 2016 a concursului pentru studenți și vă puteți înscrie. Premiul: 4 000 de dolari americani pentru câștigătorul Marelui Premiu și 1000 $ pentru favoritul publicului, Viewers’ Choice Award.
Pentru a intra în competiție trebuie să realizați un clip video cât mai captivant, nu mai lung de cinci minute, în care să vorbiți despre studiile internaționale pe care doriți să le urmați. Dacă sunteți deja student internațional, vorbiți despre ce călătorie ați dori să întreprindeți. Vedeți videourile câștigătoare din anii trecuți pe pagina dedicată concursului. Concursul a început pe data de 1 septembrie și puteți să vă înscrieți până pe 12 octombrie a.c. Finaliștii vor fi anunțați pe data de 7 noiembrie și câștigătorii pe 18 noiembrie 2016, ultima zi a Săptămânii Internaționale a Educației.
Recomandați concursul oricui credeți că dorește să depună acest efort, care nu este în deloc în van. Participând la concursuri internaționale înveți multe lucruri noi, îți testezi aptitudinile, te dezvolți. Și de aici încolo vin numai lucruri bune, vă spun din proprie experiență.
Pe pagina concursului sunt afișate toate detaliile, alături de reguli, criterii de jurizare și totodată vedeți și membrii juriului, cu poză și descriere.
marti-concurs-studenti

2. Sorento și Grand Hotel Excelsior Vittoria

Din lista de dorințe: să stau la Grand Hotel Excelsior Vittoria, este fabulos. Nu am ajuns încă în Sorento, deși am fost în Italia de atâtea ori. Am ajuns chiar și în Napoli, dar iarna. Nu mă grăbesc, însă am descoperit acest resort foarte elegant, situat în mijlocul unor livezi cu măslini și piscine luxoase, care a găzduit personalități precum Oscar Wilde, Eduard al VII-lea al Regatului Unit, Richard Wagner, Pierce Brosnan.

Aceștia au stat în Apartamentul Caruso, care adăpostește și unul dintre cele mai valoroase piane din lume și care a fost denumit în cinstea marelui tenor Enrico Caruso, care a cântat aici în 1921. Mă voi mulțumi, desigur, cu una dintre camerele mai ”modeste”, cele normale, dar aș vrea neapărat ca la un moment dat să stau în acest hotel. Am spus-o. Până la urmă, realizezi acele lucruri la care țintești, sau pe aproape. O să le scriu, dar mai aștept un pic. Motivație să continui lucrul susținut la siteul Trolleypacker. Dacă nu îți propui, nici nu faci. Două nopți ar fi suficiente. Îmi plac aceste hoteluri care au o eleganță clasică, mereu fermecătoare. A fost dragoste la prima fotografie.
marti-excelsior-vittoria

Sursa: Daily Mail

3. Cui îi plac înălțimile?

Alpinistul Iain Miller (46 de ani) a reușit, la cea de-a treia încercare, să escaladeze stânca Dún Briste, situată în nord-vestul Irlandei, la 48,77 metri deasupra mării. Este cel de-al doilea om care a reușit această performanță  și primul în ultimii 25 de ani. Stânca s-a desprins de teritoriu în secolul 14. Deși au început cursa împreună, ploaia a împiedicat-o pe Paulina Kaniszewska, partenera sa, să ajungă până sus. Pe tot parcursul escaladării localnicii i-au susținut pe cei doi de pe malul opus și la sfârșit le-au oferit o cină caldă.

Sursa: Daily Mail

4. Uitați de regula celor două ore, acum trei este cifra norocoasă

În ultimii ani, datorită simplificării formalităților de îmbarcare (check-in online, baggage drop-off separat, sau călătorie doar cu bagajul de mână) mulți călători ajunseseră să își planifice să fie în Aeroport cu o oră chiar înaintea zborului, deși oficial fiecare companie recomanda două ore.
Însă lucrurile s-au schimbat. Constroalele sunt din ce în ce mai minuțioase. Am primit o alertă de la Ryanair să ajung cu 2,3 ore înainte la Otopeni, deși am check-in online, pentru a fi sigură că trec de porțile de securitate. Deși în caz de urgență poți să tai rândul și să mergi direct în față, este de dorit să nu o faci, decât dacă ai o conexiune foarte scurtă, nu pentru ceva care puteai evita.
Am decis să scriu pentru că de acum voi urma regula celor trei ore, nu numai în București ci peste tot. Aeroporturile sunt din ce în ce mai aglomerate, regulile din ce în ce mai stricte și nu este bai dacă stau un pic mai mult la poarta de îmbarcare. Încerc să ocolesc pe cât posibil orice factor de stres, iar timpul de așteptare poate fi valorificat în foarte multe feluri. Nu este deloc timp pierdut, dimpotivă.

5. Când ați fost ultima oară la Sibiu?

Îmi place din ce în ce mai mult acest oraș! Îmi place și websiteul foarte bine actualizat, cel cu evenimentele culturale din oraș și în fiecare zi este ceva frumos de făcut, de văzut, de admirat. Calendarul afișează și evenimentele din lunile viitoare, așa că vedeți ce vă tentează, căutați biletele și bcuurați-vă de oraș. Ultima oară l-am văzut acum doi ani, în perioada Târgului de Crăciun.

O zi de marți cât mai norocoasă!

Reclame

4 gânduri despre “Cinci din travel #marti3ceasuribune 20.09.2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s