Cinci din travel #marțitreiceasuribune 27.09.2016

Kate McWilliams este cea mai tânără femeie pilot din lume, în Alaska vizitatorii merg pentru a admira urșii, paradisul vacanțelor pentru luna de miere are cea mai mare rată a divorțurilor din întreaga lume, La Dolce Vita în Toscana la un castel din secolul 12 și Dracula Film Festival la Brașov: știrile de marți, 27.09.2016

1. Kate McWilliams este cea mai tânără femeie pilot din lume

Kate McWilliams este, la cei 26 de ani ai săi, cea mai tânără femeie pilot din întreaga lume. Ea zboară către 100 de destinații din întreaga lume și a declarat că majoritatea oamenilor sunt plăcut surprinși când îi află vârsta.

Kate a început să zboare la 13 ani, în cadrul air cadets, iar ulterior, urmând cursurile de pilotaj de la Southampton, s-a angajat la Easy Jet în luna mai 2011, ca prin ofițer (sau copilot, pilot secund).

Recent, a promovat la rangul de căpitan după ce a absolvit cursurile companiei pentru această poziție. Kate a declarat: ”Personal, nu cred că vârsta contează. Am urmat aceeași pregătire și am parcurs aceleași etape ca oricare alt pilot.”

Bravo Kate, sunt total de acord că factorul vârstă este irelevant, până la urmă, la vârste mai mici comandanți din trecut cucereau imperii. Fiecare are ritmul propriu și niciodată nu este prea devreme sau prea târziu, când starea fizică o permite. Îi urez mult succes și chiar mi-aș dori să zbor într-un avion pilotat de ea.
marti-kate-pilot

Sursa: BBC

2. În Alaska călătorii merg să admire urșii

O ziaristă englezoaică a realizat de curând o călătorie în Lake Clark National Park, Alaska, pentru a admira urșii. Ea a stat la o cabană care oferă vederi senzaționale asupra munților Chigmit.

Wendy Driver a făcut de asemenea o drumeție în Denali National Park și a vizitat urșii salvați din Alaska’s Wildlife Conservation Center – Centrul de Conservare a Vieții Sălbatice din Alaska.

Peisajele sunt senzaționale, iar pentru a vedea toată frumusețea regiunii este recomandată o excursie pe uscat, în prezent majoritatea călătorilor vizitând zona în croaziere, ceea ce oferă numai o perspectivă îngustă asupra Alaskăi, pe partea de sud a țărmului. Ei, m-aș mulțumit cu această mică incursiune, oricând, mai ales că este probabil cu mult mai comod. Aviz amatorilor.

Aștept cu nerăbdare momentul în care străinii vor veni la noi în țară doar pentru a admira urșii, nu să îi vâneze pentru trofee și pentru orgoliul lor.

alaska-ursi-marti1

alaska-ursi-marti2

Sursa: Daily Mail 

3. Paradisul vacanțelor pentru luna de miere este locul cu cea mai mare rată a divorțurilor din întreaga lume

Maldive, cu 10.97 divorțuri pe an la mia de locuitori este pe locul I în lume în această clasificare, fiind inclusă în Guiness Book (ce idee de record). Națiunile Unite estimează într-un raport că în medie, o femeie din Maldive divorțează de trei ori până la vârsta de 30 de ani. De ce se întâmplă asta? Maldive este o țară musulmană, iar sexul este tabu înainte de căsătorie, iar mulți se căsătoresc prost. Mai mult, legile privind divorțul sunt foarte simple. Sunt voci care citează și alți factori, precum lipsa facilităților pentru creșterea copiilor, dar și faptul că tot mai multe femei încep să lucreze și să fie mai independente.

marti-divort-maldive

Sursa: Telegraph UK – este inclus și topul 20 al divorțurilor, pe națiuni

4. La dolce vita: la castelul Nero din Toscana

Castelul Nero, care datează din secolul 12 este situat pe vârful unui deal, pe o proprietate de 740 de acri de plantații de măslini și de viță de vie. La numai 30 de minute de condus de orașele Siena și de Florența, castelul pune la dispoziția oaspeților o piscină cu o vedere uimitoare și 50 de camere cu fresce, tavane boltite și șeminee.

Restaurantul hotelului, La Torre, are o stea Michelin. Cât despre activități: se pot închiria motociclete Vespa pentru a explora regiunea, există sală de fitness, terenuri de tenis, se pot lua lecții de făcut paste, sau participa la degustări de vin în pivnițele castelului. Și mult răsfăț.

Sursa: Daily Mail

5. Dracula Film Festival: 12-16 octombrie la Brașov

Evenimentul anual organizat de Asociaţia Culturală Fanzin se va desfășura în acest an la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria şi Cinema One din Brașov. În premieră, va fi difuzat filmul ”Inferno”, cel de-al treilea din seria ”Codul lui DaVinci”. Acesta va deschide festivalul, unde vor fi proiectate tip de cinci zile filme horror și de fantezie. Filme precum „Therapy” – Franţa, 2016 -,  „Under The Shadow”, Iran 2016l, „Metropolis, Cinemix by RadioMentale” și multe altele. Trailerul Inferno, în limba română:

O zi de marți cât mai frumoasă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s