Cinci din travel #marțitreiceasuribune 18.10.2016

Doi vizitatori au găsit și păstrat un diamant de 2,03 carate, un pasager a fost debarcat de la bordul avionului Alaska Airlines pentru că a făcut glume deplasate, topul celor mai verzi țări, al celor mai bune aeroporturi unde poți dormi, indiferent de buget și cea de-a doua ediție a maratonului montan Rafael. Știrile de marți, 18.10.2016.

1. Doi vizitatori, ai ”Crater of Diamonds State Park” au găsit și păstrat un diamant de 2,03 carate 

Ce înseamnă să ai noroc: doi vizitatori ai parcului ”Crater of Diamonds State Park” din Arkansas, singurul loc din lume unde vizitatorii pot explora și păstra diamantele pe care le găsesc, au extras lozul, ups diamantul norocos.

2.03 carate are nestemata care a fost găsită de fapt pe jos, fapt considerat excepțional, într-un loc unde mulți vizitatori vin dotați cu tot echipamentul necesar pentru a exploata mina. Fără succes, de cele mai multe ori.
Dan Frederick și fiica sa Lauren au găsit diamantul în mai puțin de o oră de când au ajuns la mină, prima oară când au vizitat parcul. Îi aștepta, frumos și li s-a dezvăluit pur și simplu. Parcă îți vine să crezi poveștile cu spiriduși. Nu se știe cât valorează diamantul, va conta în funcție de claritate și șlefuire, dar cu mult mai mult decât taxa de intrare de 16$.

Sursa foto și știre: CNN

diamant-marti

Grea viață zilele acestea pentru pasagerii care nu acordă respectul cuvenit angajatelor liniilor aeriene. La sfârșitul săptămânii trecute două știri parcă trase la indigo făceau mare audiență:

2. Un pasager vesel a fost debarcat dintr-un avion Alaska Airlines

Alaska Airlines: un pasager a fost debarcat înainte de decolare, pentru că a hărțuit o însoțitoare de zbor. În momentul în care aceasta explica instrucțiunile de siguranță, pasagerul în cauză a început să exclame: oh, sexy, ulterior, continuând și adresându-se stewardesei: hai, că doar mă distrez cu tine. Distracția s-a terminat brusc pentru el, fiind dat jos din avion, toată întâmplarea fiind relatată de către o pasageră pe Facebook, postare care a strâns mii de aprobări și comentarii pozitive. Există și voci (masculine) nu multe, dar există, care susțin că măsura a fost prea dură.

Alaska Airlines a fost votată cea mai bună companie americană pentru al doilea an la rând, conform Airfarewatchdog.com.

alaska-airlines-poza-marti

În India, un pasager a fost arestat, pentru comportament indecent

De data acesasta a fost vorba despre linia aeriană IndiGo. Cazul a implicat o însoțitoare de zbor și un pasager care a chemat o însoțitoare de zbor să îl asiste în toaletă, unde a fost găsit într-o stare indecentă. Cu siguranță era beat. Și nu este singurul caz care a apărut de curând în presă pe ceastă temă. De ce abordez acest subiect? Într-un grup de călătoare din toată lumea, în care sunt activă, a fost dezbătut masiv faptul că multe fete au fost pipăite sau agresate sexual de către alți pasageri, în timpul zborului. Dacă vi se întâmplă așa ceva, nu așteptați prea mult, raportați imediat către însoțitorii de bord.

3. Țările cu cele mai multe zone împădurite

În top sunt zonele tropicale din Amercia de Sud, Caraibe, Africa, Asia de Sud-Est, Pacificul de Sud. Suriname (95%), Micronezia(92%), Palau (88%), Bhutan (86%), Gabon (85%), Insulele Solomon (79%), Guyana (77%).  Vreau să vă spun că am stat trei ore uitându-mă la fotografii și la cum aș putea ajunge în Palau și în Micronezia. Dificil. Sunt câteva locuri atât de frumoase de mă doare sufletul:

Rock islands covered with rainforest, the limestone islands have been eroded into mushroom-like formations, Palau
Rock islands covered with rainforest, the limestone islands have been eroded into mushroom-like formations, Palau

Sursa foto: Must see places

Cele mai verzi din Europa: Finlanda (72,9%), Suedia (69,2%), Slovenia (62%), Austria (47%).

Din toată lumea: Japonia (68,6%), Laos (68%), Zambia (66%), Puerto Rico (64%), Papua Noua Guinee (63%), Brazilia (62%), Malaezia (62%), Fiji (56%), Indonezia (51%), Rusia (49%).

Datele sunt furnizate de către  World Bank Open Data unde puteți vedetea topul în ordine descrescătoare. Și o hartă frumoasă, interactivă, pe Telegraph co uk.  Trebuie să menționez că datele complete sunt din anul 2012, iar știrea, deși de acum un an, a fost postată în prima pagină din secțiunea de călătorii ieri și mi-a atras atenția, am parcurs cu plăcere și mare curiozitate materialul.

harta-verde-zone

4. TOP cele mai bune aeroporturi în care poți dormi

Am descoperit un website extraordinar, mai ales pentru cei care au o escală lungă în care nu părăsesc aeroportul. Un site care se numește sleepinginairports și unde se regăsesc ghiduri cu sfaturi foarte utile. Sunt publicate și câteva topuri, cum ar fi: TOP cele mai bune aeroporturi în care poți dormi. Indiferent de buget, mare sau aproape inexistent, pe acest website găsiți îndrumare: 

TOP 10 arată așa, cu aeroportul din Singapore pe primul loc:

  1. Singapore Changi International Airport, Singapore (SIN)
  2. Seoul Incheon International Airport, South Korea (ICN)
  3. Tallinn Lennart Meri Airport, Estonia (TLL)
  4. Tokyo Haneda Airport, Japan (HND)
  5. Helsinki-Vantaa Airport, Finland (HEL)
  6. Taipei Taoyuan International Airport, Taiwan (TPE)
  7. Osaka Kansai International Airport, Japan (KIX)
  8. Munich Airport, Germany (MUC)
  9. Vancouver International Airport, Canada (YVR)
  10. Vienna International Airport, Austria (VIE)

5. 22 Octombrie: Maratonul Montan Rafael, Codlea, județul Brașov

Cea de-a doua ediție a maratonului Rafael, din Măgura, se va desfășura pe data de 22 octombrie. Maratonul este deschis atât profesioniștilor cât și amatorilor și mai multe detalii despre înscriere, cauză, traseu, curse, aflați pe websiteul evenimentului. 

Există taxe de participare, de la 30 de lei, la care se mai adaugă încă 40 de lei dacă doriți și ticoul competiției. Banii sunt folosiți pentru a asigura servicii de asistență specializată pentru copiii și adulții cu dizabilități din Codlea și din împrejurimi.

maraton-marti

O zi de marți frumoasă vă doresc!

Reclame

2 gânduri despre “Cinci din travel #marțitreiceasuribune 18.10.2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s