Cinci din travel #marțitreiceasuribune 25.10.2016

La cel mai sudic bar din lume fetele pot plăti băutura cu sutiene, insula Amanpulo din Filipine este un rai pentru VIP-uri, o fostă fabrică nucleară din China a fost redeschisă, ca obiectiv turistic, Spire London, un viitor zgârie nori are o formă scandaloasă care face deliciul presei și la Vălenii de Munte va avea loc “Festivalul Ţuicii – Serbările Toamnei” între 28-30 octombrie. Știrile de marți, 25.10.2016.

1. La cel mai sudic bar din Antarctica băutura se poate plăti cu sutiene

Barul Faraday, localizat la 65º 15′ S, este considerat cel mai sudic loc din lume unde se plate bea. Hanul situat în baza de cercetare Vernadsky este refugiul celor 12 cercetători ucrainieni care locuiesc aici, iar femeile călătoare primesc băuturi gratuite în schimbul sutienelor. Obiecte care ulterior sunt agățate la bar, deci în loc de bancnote din diferite țări, aici sunt sutiene de toate culorile.

marti-bar-anctarctica4

Sursa: Daily Mail

2. Unde se duc starurile la plajă: Amanpulo, Filipine

Unul dintre cele mai frumoase resorturi insulare din lume este Amanpulo, din insula Pamalican. Aici nu se ajunge decât cu avion privat, din Manila, Filipine. Căsuțe pe plajă, natură luxuriantă, plaje albe, ape turcoaz. Resortul a fost vizitat de Beyoncee și de cuplul Bradgelina, în vremurile lor bune.

mati-resort-luxos3

Sursa: Daily Mail

3. Obiectiv turistic în China: fosta fabrică nucleară Chongqing

Când știi să faci turism din orice… China a inaugurat un nou obiectiv turistic: fosta fabrică nucleară din munții Chongqing. Aici sunt cele mai mari peșteri realizate de mâna omului din întreaga lume.
Construcția fabricii a început în anul 1967 și mai mult de 60 000 de soldați au lucrat aici timp de 17 ani înainte să fie închisă în anul 1984. Fabrica a fost deschisă pentru turiștii chinezi în anul 2010, închisă repede și redeschisă de curând pentru vizitatori din toată lumea. În cei 104000 de metri pătrați sunt 18 peșteri și 130 de tuneluri/drumuri.
Sursa: CNN

4. O nouă clădire ”scandaloasă” – un zgârie nori din Londra

Luna trecută a fost anunțat proiectul Spire London, un zgârie nori cu 67 de etaje, deja început și care are termen de finalizare anul 2020. Aici vor fi 861 de apartamente luxoase, SPA, piscină, un bar spectaculos. Dar ce a atras atenția cârcotașilor este forma caracterizată ca indecentă, a clădirii, privită de sus. Fapt noobservat inițial, după ce websiteul Londonist a declarat că forma clădirii, privită de sus ,seamănă cu un organ sexual masculin, știrea a făcut înconjorul și deliciul Marii Britanii.
În apărarea proiectului, Telegraph aduce și alte exemple de clădiri indecente din Barelona, Londra, New Mexico, sau Tokyo. Drept să vă spun mie mi se pare că Spire London seamănă cu o rachetă, dar acum fiecare cu imaginația lui.
Spire London
Spire London
 Sursa: Telegraph.co.uk

 5. La Vălenii de Munte, Festivalul Țuicii, ediția a XIX-a, 28030 octombrie

Un eveniment foarte iubit se va desfășura în acest weekend la Vălenii de Munte: “Festivalul Ţuicii – Serbările Toamnei”. Zeci de mii de oameni vin anual la acest festival, mult așteptat fiind și concursul, unde se întrec cei mai buni producători de țuică și pălincă din țară. Cu această ocazie, peste 60 de producători vor prezenta și oferi spre degustare produsele vizitatorilor și juriului.

Deci trei zile de băut țuică și pălincă, dar și mâncare bună, cântece și dansuri.

 O zi de marți frumoasă vă doresc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s