Cinci din travel #marțitreiceasuribune 15.11.2016

Piața de Crăciun din Tallinn este cea mai ieftină din Europa, dintre destinațiile analizate, Sevnica, Slovenia, a devenit o atracție turistică căutată, un templu din Kyoto, Japonia, interzice orice fel de fotografie în plin sezon, milenialii preferă să economisească pentru călătorii decât pentru a cumpăra case, iar între 17-20 noiembrie are loc Târgul de Turism de la Romexpo.

1. Piața de Crăciun din Tallinn, Estonia, este cea mai ieftină anul acesta

TOP 10 cele mai ieftine Piețe de Crăciun anul acesta, în funcție de costul unui city-break de două nopți, pentru două persoane, în perioada 1-3 decembrie, care include cazarea cu mic dejun, zborurile, transferurile de la aeroport, două mese de seară la restaurant, cafele, plus băuturi și gustări festive la gheretele de Crăciun.

Nu știu cum ar fi topul dacă luăm în considerare zborul de la noi, dar în rest cred că putem să ne face o idee despre nivelul prețurilor și mai ales să luăm în considerare noi destinații. Până la urmă Tallinn, sau Riga de Crăciun. Frumos, de ce nu?

Top 11 City-Break piețe de Crăciun 2016, cu toate cele incluse, conform Post Office Travel Money: 

 1. Tallinn, Estonia
 2. Riga, Letonia
 3. Praga, Cehia
 4. Munich, Germania
 5. Lille, Franța
 6. Budapesta, Ungaria
 7. Berlin; Germania
 8. Strasbourg, Franța
 9. Copenhaga, Danemarca
 10. Viena, Austria
 11. Stockholm, Suedia
marti-piete-craciun
Piața de Craciun din Tallinn. Sursa: Mirror.co.uk

Sursa: Mirror.co.uk

2. Sevnica a devenit o atracție turistică foarte căutată, de când Donald Trump a fost ales cel de-al 45-lea Președinte al SUA

Sevnica este un mic orășel sloven, cu 5000 de locuitori, locul unde s-a născut și a copilărit Melania Trump, viitoarea Primă Doamnă a Americii. Până acum, orașul era cunocut datorită unui castel vechi de 900 de ani și a fabricilor de confecții.

Acum, casa cu două etaje unde a copilărit Melania (culmea, tot albă)  devenit o atracție importantă, apărând în multe publicații internaționale. Reporteri de la CNN, Daily Mail și ai altor instituții mass-media au luat cu asalt micuța localitate și au intervievat primarul (foarte bucuros de altfel de această onoare), foștii colegi deșcoală, vecini și alți locuitori ai orășelului.

Îmi place că toți au avut numai cuvinte de laudă despre Melania și toți se bucură că vor avea mai mulți turiști. Deci am văzut și cetățeni fericiți (chiar până peste poate) de acest deznodământ al alegerilor din SUA.

marti-sevnica2
Sevnica
Casa in care a copilarit Melania Trump
Casa in care a copilarit Melania Trump

Sursa: CNN, Daily Mail etc. Pe CNN sunt prezentate interviuririle cu localnici diverși

3. Un precedent periculos: un templu din Japonia interzice fotografiatul în plin sezon

Templul Tufukuji, din Kyoto, Japonia, votat anul acesta de către TripAdvisor ca cel de-al treilea cel mai frumos peisaj de toamnă din Japonia a impus o interdicție în perioada cea mai aglomerată. Între 12-30 noiembrie, orice formă de fotografiat va fi interzisă (inclusiv telefoane, selfie stickuri, orice fel de cameră), pe cele două poduri de unde se poate surprinde cel mai bine mult dorita imagine.

Motivul: sănătatea și siguranța. Tsutenkyo și Gaunkyo sunt cele două poduri unde toată lumea se aduna să fotografieze templul încadrat de covorul de frunze de arțar care creează un peisaj fantastic.

marti-templu-kyoto-interzis1

marti-templu-kyoto-interzis2

Sursa: CNN

4. Milenialii preferă să economisească pentru a călători, decât pentru a cumpăra o casă

Studiul este făcut în Marea Britanie, dar este foarte posibil ca și la noi situația să fie similară, cel puțin în mediul urban. 55% dintre milenialii britanici economisesc pentru călătorii, nu prentru a cumpăra o casă, iar 81% dintre ei doresc să își realizeze singuri planul călătoriei și să trăiască precum localnicii, acolo unde călătoresc.

marti-mileniali

Sursa: Daily Mail

5. Târgul de turism la Romexpo: 17-20 noiembrie

De joi până duminică inclusiv, Romexpo va găzdui cea de-a doua ediție a Tâgului de Turism de anul acesta, din București. Programul de vizitare: 17-19 noiembrie 2016 (joi-sâmbătă): între 10.00-18.00 și 20 noiembrie 2016 (duminică): 10.00-16.00. Vor fi probabil oferte diverse la pachete de vacanțe, așa că dacă aveți timp, puteți da o fugă.

O zi frumoasă de marți vă doresc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s