Cinci din travel #martitreiceasuribune 6.12.2016

Cele mai bune cabine de avion pentru clasa I, Business, Economic Plus și Economic, prin ce se remarcă fiecare țară, ICEHOTEL365 este singurul hotel din gheață deschis tot anul, care sunt cele mai bune Piețe de Crăciun din lume și un mozaic cu 7 milioane de piese a fost dezvăluit la Jerico, Cisiordania. Știrile de marți, 6.12.2016.

1. Cele mai bune cabine de avion pentru 4 clase: clasa I, Business, Economic Plus și Economică

AirlineRatings.com a realizat o listă cu cele mai bune locuri la clasa economică, economica premium, business și clasa I, în anul 2017. Clasamentul are la bază criterii precum: spațiul alocat pasagerilor, inovațiile din fiecare clasă, produsele și siguranța, conform părerilor specialiștilor și a clienților.

Geoffrey Thomas, Edirorul Șef AirlineRatings a declarat pentru Daily Mail: ”La clasa economică de exemplu, ne-am uitat la înălțimea și la lățimea scaunelor, ca unul dintre parametri. Dar designul scaunelor are de asemenea un rol important și unele dintre scaunele nou realizate pot oferi mai mult spațiu pentru picioare pentru aceeași înălțime a scaunului. Și desigur serviciul este foarte important”

TOP 10 class economică:

1. Singapore Airlines

2. Korean Airlines

3. EVA Air

4. Cathay Pacific Airways

5. Qantas Airways

6. Air New Zealand

7. Japan Airlines

8. Virgin Australia

9. Etihad Airways

10. All Nippon Airways

Top 10 Business Class:

 1. Virgin Australia

2. Air New Zealand

3. Singapore Airlines

4. Etihad Airways

5. Qantas Airways

6. Emirates

7. Cathay Pacific

8. Virgin Atlantic

9. All Nippon Airways

10. Japan Airlines

Pentru TOP 10 Clasa I și clasa Economy Plus, consultați articolul sursă, pe Daily Mail.

2. Prin ce se remarcă fiecare țară?

Fiecare țară din lume este bună la ceva. Cei de la ”Information is Beautiful” au adunat informații din multiple baze de date, inclusiv CIA, Banca Mondială, Reuters și Forbes pentru a realiza harta de mai jos. Chiar este interesant de urmărit, ca atunci când suntem într-o țară, să explorăm lucrurile acestea, numai dacă sunt de bine, normal.

Informațiile au fost împărțite în 9 categorii: mărfuri, psihologie, ecologie, gastronomie, economie, acuratețe, umanitate, tehnologie și neplăcute.

Din selecție: Maroc – uleiul de argan, Ecuador – biodiversitate, Bulgaria – concediul de maternitate, Germania – cel mai bun pașaport, Indonezia – nucile de cocos, Rwanda – femei în Parlament, Singapore – cei mai sănătoși oameni, Canada – dependenți de Facebook, Uganda- antreprenori. Cât despre lucrurile neplăcute: Niger – miresele copile, SUA – spamul căsuțelor de email, Togo – nefericire. Despre noi nimic.

harta-la-ce-suntem-buni-marti

3. Hotelul de gheață deschis tot anul: ICEHOTEL 365

ICE HOTEL este primul hotel din lume realizat numai din gheață și din zăpadă. Începând cu anul 1989, acesta renaște an de an, în satul suedez Jukkasjärvi, la 200 kilometri nord de Cercul Polar. Sezonul acesta vine cu o mare noutate: structura permanentă ICEHOTEL 365, care va include apartamente de lux, fiecare cu câte o saună și o baie, toate sculptate de către artiști renumiți. Structura va avea și un Ice Bar, unde se va servi șampanie și totodată o galerie de gheață.

Structura va fi funcțională pe parcursul întregului an, fiind răcorită de căte panouri solare în timpul verii. ICEHOTEL 365 s-a deschis la mijlocul lunii noiembrie 2016.

4. Mozaic cu 7 milioane de piese dezvăluit în Jerico, după 80 de ani

Cele 7 milioane de piese de mozaic, fiecare mai mică de un centimetru pătrat, acoperă podeaua sălii principale a Palatului Hisham, din Cisiordania. 900 de metri pătrați are minunăția.

Ani de zile această operă de artă a rămas ascunsă, dar de curând a fost pentru puțin timp dezvăluită, urmând ca atracția să fie oficial deschisă către public în prima parte a anului 2018. Descoperit în 1935, mozaicul a fost acoperit cu nisip pentru a fi protejat de eroziune.

Palatul Hisham a fost construit de către Califul Hisham bin Abed el-Malik la mijlocul secolului 18 DC. Still, care se întinde pe 61 de hectare la nord de orașul Jericho a fast folosit ca reședință de iarnă până când a fost distrus de un cutremur, la câțiva ani după ce a fost finalizat.

marti-mozaic

Sursa: CNN

5. Cele mai bune Piețe de Crăciun din lume

CNN a publicat un TOP al celor mai bune Piețe de Crăciun din lume, împreună cu motivele pentru care acestea sunt de pus pe lista fiecărui iubitor al acestei sărbători. Părerea mea este că mereu contează cum ne simțim și cum petrecem în această perioadă, cu cine petrecem, câte zâmbete și bucurii ne facem unii altora. Dar pentru că niciodată o idee nu strică, uitați cum arată TOP-ul mai sus menționat:

Gendarmenmarkt, Berlin, Germania

Strasbourg, Franța

Viennese Christmas Market, Viena, Austria

Grand Christmas Market, Montreal, Canada

Old Town Square și Wenceslas Square, Praga, Cehoslovacia

Piazza Santa Croce, Florența, Italia

Cracovia, Polonia

Frankfurt Christmas Market, Birmingham, Marea Britanie

Tivoli Gardens, Copenhaga, Denemarca

Winter Wonders, Bruxelles, Belgia

marti-piete-de-craciun-viena

Sursa: CNN

O zi de marți frumoasă să aveți!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s