Cinci din travel #martitreiceasuribune 13.12.2016

Greg Lecoeur, câștigătorul premiului National Geographic ”Nature Photographer of the Year” și-a vândut compania și toate bunurile materiale acum șase ani de zile și a luat lumea la colindat, cu un rucsac și camera foto, croindu-și ușor, ușor, un nume în fotografia subacvatică. Etihad și TUI și-au unit forțele pentru a lansa anul viitor o nouă companie aviatică low-cost, în Europa, TOP hoteluri pe Instagram în 2016, marile companii Cunard Line și P&O Cruises nu vor mai opri în Turcia în 2017 și despre insula Sacalin, cel mai nou pământ românesc. În  știrile de marți, 13 decembrie 2016.

1. Greg Lecoeur este ”Nature Photographer of the year” – National Geographic

Acum șase ani de zile, Greg Lecoeur și-a vândut compania, mașina, barca și-a părăsit apartamentul și a pornit în lume. Cu un rucsac și camera foto. Înainte de a face acest lucru, înființase o companie, avea bani, dar nu avea suficient timp să facă ceea ce îi plăcea cu adevărat: să stea în apă, să facă scufundări.

A călătorit un an așa, a început să își publice povestea în reviste dedicate scufundărilor și de acolo, pas cu pas, a ajuns să își facă un  nume în fotografia subacvatică. De când a început acest stil de viață, și-a petecut tot timpul în apă și în natură. Original din Nisa, Franța, Greg duce acum o viață nomadă, fotografiind frumusețile subacvatice din toată lumea.

Fotografia care a câștigat concursul National Geographic ”Nature Photographer of the Year” 

marti-national-geographic

2. O nouă linie aeriană low-cost în Europa: Etihad și TUI lansează o companie cu 60 de aeronave

Cele 60 de aeronave vor zbura către destinații de vacanță în principal, din aeroporturi din Germania, Austria, sau Elveția. Noua companie, care urmează a fi operațională începând cu luna aprilie 2017, este parte din restructurarea companiei Air Berlin, care este parțial deținută de către Etihad (subsidiara din Austria) și care se zbate să depășească pierderile financiare. Compania, care va avea sediul în Viena, va fi deținută în procent de 24,8% de către TUI, 25% de către Etihad și 50,2% de către o organizație austriacă. Va fi una dintre cele mai mari companii low-cost europene, așa că stăm cu ochii pe ea.

marti-air-berlin

Sursa: Daily Mail 

3. Hotelurile care au fost cel mai tăg-uite pe Instagram în 2016

Instagram a dezvăluit care au fost hotelurile cele mai populare din 2016, în funcție de câți utilizatori au folosit funcția de geotag pentru a anunța că au vizitat respectivul loc. Toate hotelurile sunt de lux și șapte dintre ele sunt din Statele Unite. Nu este de mirare că apar cele mai frumoase locuri în top, mai ales că la multe hoteluri mulți ajung pentru a lua masa, sau pentru cocktailuri, sau pentru a le vizita. Și în locurile cele mai frumoase oamenii anunță că au ajuns.

Nu prea am văzut poze din hosteluri nici măcar pe conturile de Instagram ale backpackerilor, sau ale bloggerilor care scriu mult despre cum să călătorești cât mai ieftin. Iar despre Statele Unite, păi se știe că majoritatea utilizatorilor de Instagram sunt acolo, vedem și din faptul că TOP 10 vedete urmărite pe Instagram este format tot din vedete din SUA, cu o singură excepție: Cristiano Ronaldo.

Statistic, SUA are 88,9 milioane de utilizatori activi lunar, în timp ce Rusia, pe locul doi în lume, are numai 27,52, Brazilia 26,98, Turcia 16,34, UK 4,13.

Top hoteluri pe Instagram 2016

marti-mgm-hotel

1. MGM Grand Las Vegas

2. W New York – Times Square

3. The Cosmopolitan of Las Vegas

4. Atlantis The Palm – Dubai

5. Caesars Palace – Las Vegas

6. Paris Las Vegas Hotel and Casino

7. Fontainebleau Miami Beach Hotel

8. Wynn – Las Vegas

9. Ushuaia Ibiza Beach Hotel

10. The Venetian – Macao

Sursa: Daily Mail, aici vedeți multe fotografii cu hotelurile fruntașe pe Instagram

4. Cunard Line și P&O Cruises nu mai opresc în Turcia în 2017

Două companii gigant britanice, de croaziere, au anunțat că în 2017 nu vor mai ajunge în porturile din Turcia, din rațiuni de securitate, deși unii clienți vor fi dezamăgiți. Vor înlocui porturile turcești unde ajungeau cu alte porturi din Grecia și din Albania.

Nava Queen Mary2, a fast recent renovată, fiind investită suma de 90 milioane de lire sterline
Nava Queen Mary2, a fast recent renovată, fiind investită suma de 90 de milioane de lire sterline

Sursa: Mirror.co.uk

5. Insula Sacalin, cel mai nou pământ românesc

De dimensiunea Bucureștiului, insula formată acum aproximativ 150 de ani prin alipirea a două insule mai mici (Sacalinul mic și Sacalinul mare). Insula de 21.410 hectare nu este locuită, fiind intrzisă popularea ei, de către Guvernul României, încă din 1938, pentru protejarea speciilor de păsări rare care cuibăresc aici. Mare minune și sper să rămână așa, să o descoperim doar cu ajutorul filmărilor aeriene. Minunăția este situată în apropiere de coastă, în dreptul Brațului Sfântul Gheorghe din Deltă. Sursa: Descoperă.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s