Cinci din travel #martitreiceasuribune 3.01.2017

Bătaie cu ouă și făină, o tradiție de 200 de ani într-un oraș spaniol, o vilă cu piscină pe o colină din Toscana, cel mai vechi hotel din lume este în Japonia și are 1300 de ani, cea mai bună companie aeriană low-cost din lume este Air Asia și în Japonia o vizită la toaletă aduce un telefon curat și fără microbi, după ce s-a introdus hârtia igienică pentru telefoane inteligente, în Narita International Airport, Tokyo.

1. În Ibi, spaniolii sărbătoresc de 200 de ani festivalul Els Enfarinats cu făină și ouă

Petrecăreți mai sunt spaniolii aceștia! De 200 de ani un festival inedit are loc în orașul Ibi, din provinica Alicante. Participanții îmbracă veșminte miliare și ridiculizează o cucerire, cu ouă și făină.

2.O vilă de vis în Toscana: Casa Del Poggio

Ce părere aveți despre o vacanță în Toscana? Într-un orășel mic micuț, situat la 14 kilometri de Siena, de San Gimiliano, de Bagno Vignoni, de Orvieto? Sunt locuri de vis, altele decât Florența. Esența traiului ”la țară” din Toscana are un farmec unic, dar necesită mașină pentru un confort maxim, deși se poate circula foart frumos și cu transportul public.

Aeroportul din Florența este la 65 de km de Casa Del Poggio (tocmai bine pentru a lua o mașină chiar de la aeroport). Însă dacă vă bate gândul să vă faceți aici vacanța, grăbiți-vă: până în iulie este totul ocupat!

Sursa: Casa Del Poggio

3. Cel mai vechi Hotel din lume: 1300 de ani de tradiție, în Japonia

Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan, din localitatea Hayakawa, la 177 kilometri de Tokyo, este probabil cel mai vechi din lume. Doriți să stați într-un loc cu o istorie atât de veche? Onsen, adică cu izoare termale vizitate și de samurai? Prețul este cu mult mai mare decât acum 1000 de ani, cu siguranță. O cameră se poate rezerva cu 381 de solari. Sau mai mult.

Sursa: NY Post

4. Air Asia, cea mai bună companie aeriană low-cost din lume

Air Asia a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost de către Skytrax, cel mai bun site de aviație din lume. Nu este pentru prima oară când Air Asia primește această distincție, este chiar al optulea an consecutiv când acest lucru se întâmplă. Am călătorit destul cu Air Asia și pot spune că este o companie  extaordinară. Spațiul din cabine (la clasa economică) sunt mai mari decât la majoritatea companiilor de linie europene, zboară de pe aeroporturile principale, au avioane noi, două bagaje de mână gratuite (SIC!) și mai ales personal de bord extrem de binevoitor și de plăcut. Plus mult altele.

marti-air-asia1
Sursa: Facebook Air Asia

Sursa și TOP 10 aici: Business Insider

5. La toaletele din aeroportul Narita, Tokyo, Japonia, există hârtie igienică pentru telefone inteligente

Da. Ați auzit bine! La Narita International Airport, există hârtie igienică pentru telefoane, deoarece, așa cum arată reclama docomoOfficial, pe ecranul telefonului mobil sunt de cinci ori mai mulți germeni periculoși decât pe capacele de toaletă. Ne ferim de una dar de cealaltă? Așa că dezinfectarea telefonului, din când în când, este o idee excelentă.

marti-hartie

O zi de marți excelentă vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s