Cinci din travel #martitreiceasuri bune 10.01.2017

Formațiuni calcaroase vechi de 35 000 de ani care arată ca de pe altă planetă (discutabil), cele mai sigure linii aeriene în 2017 și multă inspirație pentru călătorie: Norvegia și Oman, viitoare vedete ale turismului internațional. Și apropo de destinații, ați participat la Concursul derulat de Oficiul German pentru turism și Lufthansa?

1. Formațiuni calacaroase vechi de 35000 de ani, care arată ca de pe altă planetă

Oare de unde își iau inspirația regizorii filmelor SF? Tot de pe planeta mamă Pământ, desigur. Am văzut deja că munții plutitori Hallelujah din Avatar sunt în parcul natural Zhangjiajie, China, unde efectul nemaipomenit este dat de ceața care cuprinde baza formațiunilor.

Există multe locuri ”ca de pe altă planetă” chiar aici. Oare de ce li se spune așa? Până la urmă sunt aici și unele chiar în mai multe arii de pe glob. Percepția, faptul că aceste imagini sunt promovate mai degrabă asociate cu un anume tip de producții duce la această interpretare. Avem o planetă minunată.

Turnurile de tuf sunt formate din carbonat de calciu, atunci când apa unui lac se evaporă și lasă sedimente. Cele mai vechi formațiuni de acest tip cresc până la 9 metri și sunt aici de zeci de mii de ani. Putem admira aceste formațiuni în SUA: California, Nevada, în Italia și în Groenlanda.

marti-formatiuni-vechi1

marti-formatiuni-vechi3

marti-formatiuni-vechi2

Sursa articolului și mai multe fotografii și informații: Daily Mail aici

2. Cele mai sigure linii aeriene în 2017

Anul 2016 a fost un an record, cel mai sigur an al aviației, să sperăm că 2017 o să fie chiar mai bun. Conform Airlineratings.com, QANTAS (companie australiană) este cea mai sigură linie aeriană din lume, în 2017, pentru al patrulea an.

TOP 20, în ordine alfabetică: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic și Virgin Australia

Sursa: Airline Ratings.com

3. Norvegia este noua destinație fierbinte: până și Prințul Harry și-a dus iubita să vadă Luminile Nordului

De ceva timp este mare agitație în online cu Norvegia. Aceeași agitație care era anul trecut cu Islanda, țară care a atras anul acesta un număr total impresionant de vizitatori, care nu au mai fost speriați nici de temperaturile extrem de scăzute dar nici de prețurile de prohibiție.

Aceaași formulă o văd acum replicată de Norvegia. Mulți influenceri, multe articole online.

Nu cred că Prințul Harry ar avea vreo legătură cu oficiul de turism norvegian, dar poate ofertele au fost prezentate într-un mod irezistibil staffului său. Și se poate ca știrile despre excursiile aici sunt preluate cu precădere, mai ales la secțiunile de călătorii. Aici mi-a fost atrasă atenția.

Știrea aceasta a evidențiat locul unde s-a întâmplat, la secțiunea de travel de la Daily Mail. Prințul Harry a fost și în Barbados (unde a avut tot felul de acțiuni și multe fotografii la destinație cu Rihanna). Și știrile nu au ajuns la Travel, ci la monden, general, etc. Această știre mi-a atras atenția că vrea să promoveze locul, pentru cineva care face PR este evident. Sunt plină de admirație pentru cei care au făcut PR-ul unor destinații devenite de TOP.

Ideea este că lucrurile se mișcă. Unde mă uit de o lună încoace văd numai luminile nordului în Norvegia. Norocoși sunteți cei care le-ați văzut deja, deoarece în curând prețurile vor fi și mai piperate (dacă așa ceva este posibil).

Deci, după un Crăciun petrecut separat, cel mai fermecător burlac din Marea Britanie și Prinț pe deasupra, cred că al cincilea în ordinea succesiunii și-a dus iubita Meghan Markle să vadă luminile Nordului în Norvegia, nu în Islanda, ca tot poporul.

Meghan Markle este actriță, americancă, metisă, divorțată, mai mare cu trei ani decât Harry și colac peste pupăză a pozat sexy de multe ori, deci nu este de mirare că relația este incendiară și că generează comentarii foarte aprinse. Orice pas al lor este amplu dezbătut și la fel și această escapadă. Eu le urez noroc și chiar mi-aș dori să văd posibilă o poveste de iubire exact ca în filme la curtea Regală Britanică, fără ca protagoniștii să fie trimiși în exil pe viață.

Mai multe despre escapadă pe Daily Mail  articolul sursă. 

marti-luminile-nordului

4. Ați participat la Concursul derulat de Oficiul de Turism al Germaniei și Lufthansa?

Că tot am pomenit despre PR-ul de destinație, vreau să vă spun două vorbe despre Oficiul de Turism al Germaniei și Lufthansa. Sunt printre puținii care ne acordă o atenție sporită. Care ni se adresează targetat. Care consideră că suntem suficient de importanți pentru ei pentru a derula o campanie dedicată. De fapt mai multe. Vă spun că urmăresc de mult multe concursuri internaționale de tipul tombole și niciodată nu am văzut să câștige cineva din România, Bulgaria, alte țări cu PIB-ul asemănător sau mai mic/cap de locuitor. În afară de un concurs Ryanair unde și un român a avut poza imprimată pe o aeronavă.

Deci tocmai pentru că derulează pe bune o campanie pentru noi, trebuie să participăm. Poate chiar este șansa noastră. Aici am scris despre concurs. Un weekend la Munchen J. 

5. Oman – inspirație de călătorie pentru 2017

Am auzit că Oamanul este frumos. Incredibil de frumos. De poveste. Deșert, palate orientale, lagune încântătoare, căldură, mare. Bazaruri unde poți să te târguiești la nesfârșit. Sau nu. Tot ce are cultura orientală mai frumos, dar într-un mediu incredibil de curat. Cu mai mult de 1600 de kilometri de coastă, Omanul este o destinație perfectă pentru snorkeling și pentru scufundări. V-am pus pe gânduri? Aruncați un ochi pe net și poate includeți Sultanatul în planurile voastre viitoare de călătorie.

Sursa: Mirror.co.uk aici

marti-oman1

marti-oman2

O zi frumoasă de marți să aveți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s